Het Openbaar Ministerie gaat niet in cassatie tegen de uitspraak in de zaak rond de fatale overval op de Haagse juwelier Ruud Stratmann. 

Na bestudering van het arrest ziet justitie onvoldoende aanknopingspunten voor een kansrijke cassatie, zo laat het OM dinsdag weten.

De twee mannen die de overval vorig jaar pleegden, kregen maandag in hoger beroep lagere celstraffen. Hun chauffeur werd vrijgesproken omdat het onzeker is of hij van de overvalplannen wist.

Schutter Sandro G. kreeg van het gerechtshof in Den Haag tien jaar cel. De rechtbank veroordeelde hem eerder nog tot dertien jaar. Mede-overvaller Ziya B. werd door het hof veroordeeld tot acht jaar cel, eveneens drie jaar minder dan de rechtbank eerder bepaalde.

De door het hof vrijgesproken chauffeur kreeg van de rechtbank eerder nog vijf jaar cel.

Teleurgesteld

Het Openbaar Ministerie had celstraffen van eenmaal zestien jaar en tweemaal veertien jaar geëist. Een woordvoerder reageerde maandag al teleurgesteld op de uitspraak. Ze liet toen weten dat cassatie een lastige zaak zou worden omdat de Hoge Raad vooral kijkt naar de procedure en de zaak niet opnieuw behandelt.