In een aantal loodsen in het Westelijk Havengebied in Amsterdam woedde dinsdagmorgen vroeg een zeer grote brand.  De brandweer heeft dinsdagochtend iets voor 10.00 uur het sein brand meester gegeven.

Aan de Heining zijn volgens een woordvoerder van de brandweer zeker twaalf tot vijftien loodsen afgebrand. De brandweer heeft hulp van omliggende korpsen en is nog enkele uren bezig met nablussen.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Over de oorzaak van de brand kon de brandweer nog niets zeggen. De melding kwam rond 5.30 uur binnen.

Wat er in de loodsen lag, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat er geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Doordat het vrijwel windstil was, ging de rook recht omhoog.

Stank

De brand gaf wel veel rook en stank. Doordat er geen wind staat, blijft de stank hangen. "De stank is vervelend maar niet gevaarlijk", meldde de brandweer. Vanwege de grote rookontwikkeling zijn de wegen in de buurt afgesloten.

In de loodsen zijn meerdere firma's gevestigd, met name autobedrijven. Soms klonken er explosies of waren vuurballen te zien: dat waren hoogstwaarschijnlijk autobanden of gasflessen die ontploften, aldus de zegsman. 

Bekijk beelden van de brand: