Zowel het Openbaar Ministerie als Purmerender Marcel F. hebben hoger beroep ingesteld in de zaak van de omgebrachte kickbokser Redouan Stitou. 

Dat maakte een woordvoerder van het OM maandag bekend. De rechtbank in Alkmaar veroordeelde F. op 14 november tot zeven jaar celstraf voor het doden van de kickbokser, terwijl het Openbaar Ministerie vijftien jaar celstraf had geëist voor moord.

De 29-jarige F. heeft steeds ontkend dat hij zijn plaatsgenoot met een mes heeft gedood. Volgens hem ging het om een ongeluk. De politie vond het slachtoffer op 26 oktober vorig jaar zwaargewond op de oprit naar de A7 bij Wijdewormer. Hij overleed kort daarna in een ziekenhuis.

De rechtbank acht in tegenstelling tot het OM doodslag in plaats van moord bewezen. Het OM heeft hoger beroep ingesteld vanwege de hoogte van de opgelegde straf.

De Purmerender was verslaafd aan cocaïne en kocht zijn drugs bij Stitou, die hem onder druk zette om met enorme bedragen over de brug te komen. Op de dag dat F. de kickbokser doodde, moest hij hem 75 duizend euro betalen. De veroordeelde Purmerender was toen onder invloed van alcohol en cocaïne.