Klokkenluider Ad Bos sluit niet uit een procedure te starten, om de geleden juridische schade vergoed te krijgen die de bouwfraudeaffaire met zich meebracht.

Dat zegt Bos maandag tegen NU.nl.

Het gerechtshof in Amsterdam maakte maandag een einde aan de twaalf jaar durende zaak tegen de 65-jarige Bos, door het Openbaar Ministerie (OM) niet ontvankelijk te verklaren.

"Ik moet de uitspraak van vandaag nog laten bezinken, het was een hectische tijd. Ik moet nog wennen aan het idee dat ik na twaalf jaar niet langer een verdachte ben. Over een paar weken ga ik me beraden op eventuele verdere stappen." 

Bos bracht twaalf jaar geleden de omvangrijke bouwfraude aan het licht. Kort daarop werd hij zelf verdachte in de zaak wegens omkoping van ambtenaren. "Het is fnuikend hoe de overheid met de informatie omging of eigenlijk niet om wilde gaan."

Ook al heeft de zaak tegen de klokkenluider eindeloos geduurd, dat weerhoudt hem er niet van in een nieuwe situatie dergelijke dossiers wederom aan het licht te brengen. "Ik ben een ervaring rijker, maar ik zou het zo weer doen."