Door een brand in het Brabantse Sint Willebrord is zondagmorgen een 70-jarige man om het leven gekomen. 

Een poging tot reanimatie mocht niet meer baten. Een agent die de man probeerde te redden, is met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Dat hebben de politie en brandweer laten weten.

De brand ontstond in een woning boven een bloemenwinkel in de Dorpsstraat. ''Bewoners zouden heel vroeg op de ochtend al een brandlucht hebben geroken. Rond een uur of 8 zagen ze ook vlammen en is melding gedaan'', aldus een politiewoordvoerder. Eenmaal ter plaatse besloot de brandweer nog extra brandweerlieden en -wagens te laten komen.

Een agente die de man probeerde te redden, is met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. ''Zij is dusdanig vergiftigd door de rook, dat ze een nacht in het ziekenhuis moet blijven.'' Ook de zoon en schoondochter van het dodelijke slachtoffer zijn het pand binnengegaan een poging de man te helpen. Zij raakten niet gewond.

Om 10.15 uur zondagmorgen had de brandweer het vuur onder controle. Het nablussen zal echter nog wel enige tijd duren. Over het ontstaan van de brand is nog niets bekend.

Amsterdam

Ook woedde een brand in een studentenwoning in Amsterdam. Daarbij zijn vier personen gewond geraakt, meldt de brandweer. Het vuur ontstond rond 6.30 uur in een kamer op de 14e verdieping van de flat aan de H. Cleyndertweg, in het noorden van de stad.

Op dat moment was een man in de kamer aanwezig. Hij moest naar het ziekenhuis omdat hij veel rook had ingeademd. Bij drie bewoners van omliggende kamers was dat in mindere mate het geval, maar ook zij zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

De gealarmeerde brandweer had het vuur snel onder controle, waardoor de brand niet oversloeg naar naastgelegen kamers. Wel zijn door de rook in totaal vijf kamers tijdelijk onbewoonbaar. Voor de bewoners is opvang geregeld.

Nader onderzoek moet nog uitwijzen hoe de brand is ontstaan.