De Antilliaan Luigi F., die mogelijk iemand heeft vermoord die betrokken zou zijn geweest bij de moord op de Curaçaose politicus Helmin Wiels, heeft op 6 september inderdaad zelfmoord gepleegd in zijn cel.

Dat concludeert de Landsrecherche van Curaçao in een rapport dat vrijdag naar buiten is gebracht.

Luigi F. zou zichzelf aan de mouw van zijn trui hebben opgehangen. Niemand was bij hem in de buurt en er zaten ''geen bedwelmende middelen in zijn lichaam''.

Curaçao meldde direct al dat F. zelf een einde aan zijn leven had gemaakt. Kort voor zijn dood was F. overgeplaatst van een zwaarbeveiligde marinekazerne naar een politiecel.

F. wordt verdacht van de moord op Raul M. Die zou de vluchtauto van de moordenaars van Helmin Wiels hebben bestuurd. De Curaçaose politicus Wiels werd op 5 mei doodgeschoten.

Aanhouding

F., alias Pretu (zwarte), was in juni opgepakt in Zoetermeer. Dat gebeurde op verzoek van Curaçao. Enkele weken eerder zou hij M., alias Bolle, om het leven hebben gebracht.

De romp van M. werd gevonden op een afgelegen kiezelstrand aan de noordkant van Curaçao.

De hoofdcommissaris van de Curaçaose politie werd na de zelfmoord van Pretu op non-actief gesteld. Minister van Justitie Nelson Navarro bood zijn ontslag aan, maar bleef toen hij het vertrouwen van het parlement kreeg.