Drie voormalig bestuursleden van de failliet verklaarde amateurvoetbalclub Dijkse Boys in Helmond zijn persoonlijk aansprakelijk gesteld voor een belastingschuld van 1,5 miljoen euro. 

De schuld is ontstaan omdat spelers van de beruchte Helmondse club in loondienst waren terwijl er geen loonheffing werd betaald. Curator Roel Lammers beschuldigt de drie oud-bestuursleden van wanbestuur omdat er geen administratie werd bijgehouden.

Dijkse Boys werd opgericht door woonwagenbewoners. De club speelde in de laatste jaren in de hoofdklasse en zelfs een paar maanden in de topklasse. In september werd de club failliet verklaard op aanvraag van de gemeente Helmond.

Bij Dijkse Boys speelden veel oud-professionals. De curator zegt dat de Belastingdienst heeft ontdekt dat spelers contant werden betaald. Sommigen hebben dat ook erkend.

Papieren

Er zijn wel papieren maar een administratie kun je dat volgens de curator niet noemen. De bestuursleden die hij heeft gesproken ontkennen dat spelers betaald zijn.

De voormalig penningmeester is zich kapot geschrokken, vertelde zijn advocaat Peter van de Laar donderdag. De voormalig speler van Dijkse Boys is een 'blauwe maandag’ penningmeester geweest omdat hem dat werd gevraagd. Hij vreest nu voor de toekomst van zijn bedrijf, legde de raadsman uit. ''Hij heeft argeloos en te goeder trouw ja gezegd. Hij kan aan die belastingschuld niets doen."

De curator weet nog niet of bij het toenmalige bestuur iets te halen is.