De val waarbij een Ajax-supporter dinsdagavond in de Amsterdam Arena zwaargewond raakte betrof hoogstwaarschijnlijk een ongeluk.

Dat laat de politie weten.

"Het onderzoek wordt nog voortgezet, maar er lijkt geen sprake te zijn van een duw of iets dergelijks", aldus een woordvoerster.

De man viel tijdens het Champions League-duel tussen Ajax en FC Barcelona in de 'gracht' die de tribunes en het veld scheidt en liep daarbij zwaar hoofdletsel op. 

"Er zijn nog meer beelden die worden onderzocht", vervolgde de woordvoerster. "Daarnaast spreken we nog met supporters die om de man heen stonden."

De situatie van de supporter is sinds dinsdagavond onveranderd. "Hij ligt nog steeds met zwaar hoofdletsel in het ziekenhuis. We hopen dat het snel beter met hem gaat."

Het was de eerste keer sinds de Arena in 1996 in gebruik werd genomen dat zich een dergelijk zwaar ongeluk voordeed. Directeur Henk Markerink liet maandag weten een onderzoek in te stellen naar de veiligheidssituatie in het stadion.

Bijeenkomst

Ajax organiseert donderdagavond een bijeenkomst voor supporters in het supportershome bij de Arena, meldt de club woensdag. 

"Bij deze bijeenkomst zullen onder andere mensen van Ajax, de Amsterdam Arena en de medische en professionele hulpverlening aanwezig zijn."