Semra K. die door haar echtgenoot onder zware druk zou zijn gezet haar vermeende minnaar te vermoorden, moet voor die moord tien jaar celstraf krijgen. 

Dat eiste woensdag de officier van justitie bij de rechtbank in Rotterdam. Het Openbaar Ministerie (OM) houdt er rekening mee dat de vrouw verminderd toerekeningsvatbaar is.

K. zou in het geheim een relatie hebben gehad. Toen dat uitkwam zou haar man, Mahmut B., haar hebben bedreigd en mishandeld en van haar hebben geëist dat ze haar minnaar om het leven zou brengen.

Het 44-jarige slachtoffer werd in februari op klaarlichte dag in Vlaardingen doodgeschoten. Ze heeft haar man als opdrachtgever aangewezen.

De aanklager eiste dinsdag achttien jaar tegen B. voor die opdracht tot de moord. B. ontkent zijn vrouw tot de moord aangezet te hebben.

Mishandelen

De vrouw verklaarde bij de politie dat haar man haar in de weken voor de schietpartij dagelijks uitschold, mishandelde, bedreigde, aanrandde en verkrachtte. B. zou zijn vrouw hebben laten weten wanneer en hoe zij het slachtoffer moest ombrengen. Ook zou hij het pistool hebben geregeld waarmee ze haar vermeende minnaar moest doodschieten.

Het slachtoffer werd doodgeschoten op 1 februari. Hij kwam toen net met een vriend uit het vrijdaggebed in de moskee. De man stapte in de auto, toen Semra K. tussen hem en het portier in kwam staan.

Ze haalde de trekker meerdere keren over, aldus justitie. Hoewel het wapen verschillende keren dienst weigerde, werd het slachtoffer drie keer in zijn hoofd geraakt. Hij overleed ter plekke. K. werd vrijwel direct door de politie aangehouden.

De zaak moest woensdag tijdens de behandeling worden geschorst, omdat de emoties bij de nabestaanden hoog opliepen.