Een medewerker van een Arnhems electronicabedrijf die een sollicitant voor een stageplek hebben zou hebben afgewezen op grond van zijn huidskleur, heeft talloze bedreigingen ontvangen. 

Dat meldt de politie. De sollicitant in kwestie kreeg vermoedelijk per ongeluk een e-mail met daarin de tekst ''Heb nog even gekeken is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger). En op zijn cv weinig tot geen ervaring met computers enz.".

De kwestie is onder meer wereldkundig gemaakt door Ixora Balootje, een Rotterdamse politica die actief is voor de ChristenUnie. Zij plaatste op Twitter en op haar Facebookpagina een screenshot van de bewuste e-mail. Jeffrey Koorndijk, de afgewezen sollicitant, is familie van Balootje. 

Het bedrijf was woensdag niet bereikbaar voor commentaar. Tegenover Omroep Gelderland heeft de directeur Mike de Wilde inmiddels wel iets van zich laten horen. ''We hebben een grote fout gemaakt. Wij willen ons distantiëren van elke vorm van racisme'', zei De Wilde tegen de omroep. 

De medewerker die de e-mail heeft verstuurd zou inmiddels talloze bedreigingen aan zijn adres hebben ontvangen. 

Of de afgewezen sollicitant aangifte heeft gedaan van het vermeende racisme, wilde de politie niet zeggen. Het beleid is dat er geen informatie meer wordt gegeven over aangiften, liet een woordvoerder weten. Balootje beweert op Twitter dat Koorndijk wel aangifte heeft gedaan.