De advocaat van ex-neuroloog Ernst Jansen Steur heeft de rechtbank verzocht om de zaak aan te houden. 

Volgens de advocaat is een onderzoek van een deskundige niet goed uitgevoerd, hij wil een andere deskundige ook naar het rapport laten kijken.

De rechtbank in Almelo laat woensdagmiddag weten of dit verzoek gehonoreerd wordt en of de strafzaak dan vertraging oploopt.

Het deskundigerapport gaat over de vraag of er verband is tussen de foutieve diagnose die Jansen stelde bij een voormalig patiënt en het feit dat zij later zelfmoord pleegde.

Jansen staat onder meer terecht voor het stellen van verkeerde diagnoses.

Toegeven

De ex-neuroloog heeft toegegeven dat hij bij een patiënt te gebrekkig onderzoek deed om tot zijn diagnose multiple sclerose te komen. ''Dat heb ik mezelf kwalijk genomen'', zei hij woensdag tijdens de rechtszaak in de rechtbank in Almelo.

De toen 36-jarige patiënt kwam met oogtrillingen in 2002 bij Jansen.

Hij concludeerde MS op basis van een MRI-scan van de hersenen, maar hij had ook het ruggenmerg moeten onderzoeken, bevestigde Jansen.

''Dat onderzoek had gemoeten. Het verbaast mij ook dat het niet heeft plaatsgevonden. Dit is niet juist geweest.'' De patiënt bleek later geen MS maar een hernia te hebben.

Chris Polman, MS-deskundige van het VUmc, noemde het medisch handelen van de ex-neuroloog onzorgvuldig. ''Cruciaal onderzoek ontbreekt hier.''

Bij een scan van het ruggenmerg was de hernia direct opgemerkt. Nu gebeurde dat pas ruim een jaar later. De kansen op een gunstig verloop voor de patiënt zijn zo ''met honderd procent zekerheid verslechterd''.

De afloop voor de patiënt was negatief. Twijfels over de diagnose leidden al eerder tot spanningen in zijn relatie en resulteerde in een scheiding. De man eindigde in een rolstoel, werd afgekeurd voor zijn werk en moest met verlies zijn huis verkopen. Hij heeft het gevoel in een uitzichtloze situatie te zitten.