Een brand in een voormalige timmerfabriek in Oss (Noord-Brabant) heeft dinsdagochtend vroeg voor veel overlast gezorgd.

Omwonenden moesten hun woningen verlaten en hebben mogelijk de hele dag last van het nablussen, meldde de politie. Niemand raakte gewond.

De brand brak rond drie uur uit aan de Beukenstraat. De brandweer rukte uit voorzorg met groot materieel uit, omdat niet duidelijk was of zich gevaarlijke stoffen bevonden in de voormalige fabriek. Het gebouw zou tegenwoordig dienst doen als opslagplaats voor meubels en kappersbenodigdheden, aldus de politie.

Het getroffen gebouw staat volgens een politiewoordvoerder midden in een woonwijk. ''Er staan huizen op acht meter van die fabriek. Een mevrouw heeft haar gordijn opengetrokken en zag torenhoge vlammen uit het dak slaan'', vertelde een politiewoordvoerder.

De hulpdiensten ontruimden uit voorzorg zo'n acht woningen. Aanvankelijk werd gemeld dat de bewoners van 25 huizen een veilig heenkomen moesten zoeken, maar dat bleek uiteindelijk mee te vallen. De meeste omwonenden werden opgevangen in het gemeentehuis en konden na een tijdje weer naar huis.

Nablussen

Brandweerlieden kregen het vuur in de vroege ochtend onder controle, maar volgens de politie is de overlast daarmee nog niet voorbij. ''Mensen zullen wel even last hebben van de brandweer die misschien de hele dag moet nablussen'', zei de politiewoordvoerder.

Een deel van de wijk wordt voorlopig afgezet om de hulpdiensten de ruimte te geven. Ook wordt nog onderzocht welke stoffen zich in het gebouw bevinden. ''Gezien de leeftijd van het pand wordt gekeken naar asbest'', stelde de zegsman.

De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar er zouden geen aanwijzingen zijn dat het gebouw in brand is gestoken. De opslag liep veel schade op, maar volgens de politie is erger voorkomen doordat het pand beschikte over ''brandmuren'', die het vuur konden afremmen.

Bekijk beelden: