Een brand op de zolderetage van een complex met woningen in Den Haag heeft maandagavond veel schade veroorzaakt.

De hulpdiensten ontdekten na het blussen van het vuur een hennepkwekerij op de zolder van het gebouw aan de Rijklof van Goensstraat, meldde de brandweer dinsdag.

De hulpdiensten ontruimden tijdens de brand zes omliggende woningen. De geëvacueerde omwonenden werden opgevangen door medewerkers van de gemeente. Ze moeten de nacht volgens de brandweer ergens anders doorbrengen. De meeste woningen zijn inmiddels weer vrijgegeven. Niemand raakte gewond.

Bewoners van een woning op de begane grond ontdekten de brand maandagavond en waarschuwden de hulpdiensten, maar de rook kwam toen al uit het dak. Het vuur veroorzaakte veel schade voordat het geblust kon worden. De zolderetage brandde uit, onderliggende woningen liepen door het bluswater forse schade op.

Branden bij hennepkwekerijen zijn de brandweer een doorn in het oog. Zo'n 10 procent van de branden in woningen heeft volgens de hulpdienst te maken met hennepteelt. De oorzaak van de brand aan de Rijklof van Goensstraat is overigens nog onbekend.