De 24-jarige Jordy W. heeft acht jaar cel gekregen voor doodslag op Rowena van der Walle begin dit jaar in Muiden. Dat heeft de rechtbank in Lelystad donderdag bepaald. Justitie had veertien jaar cel tegen de man geëist.

Twee medeverdachten werden vrijgesproken. Tegen hen had het OM twaalf en zes jaar geëist.

De rechtbank concludeert dat W. een vuurwapen van een medeverdachte afpakte tijdens een gevecht in Muiden. Hij stormde vervolgens op de 24-jarige Van der Walle af.

Hij schoot op korte afstand twee keer in haar rug. Volgens de rechtbank is het niet te bewijzen dat de drie mannen uit waren op de tienduizend euro die Van der Walle op zak had.

Feesten

Van der Walle was op 2 februari van Duitsland naar Amsterdam gereisd met het geld. Ze had het af moeten leveren aan een man in de hoofdstad, maar besloot ermee te gaan feesten. Ze belde W. die met haar en de twee andere mannen naar Muiden reed.

Daar werd ze door de mannen getrapt en geslagen en werd door Jordy W. twee keer in haar rug geschoten. De 24-jarige Rowena overleed niet meteen, maar werd door de drie achtergelaten.

Volgens Justitie verdeelden de drie mannen de buit, maar dat acht de rechtbank niet bewezen. Haar stoffelijk overschot werd op 3 februari gevonden.