Aysel Erbudak, de gewezen topvrouw en mede-eigenaar van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis, werkt aan een reddingsplan voor het noodlijdende ziekenhuis.

Dat heeft Erbudak dinsdag gezegd tegen Medisch Contact. Maandag werd bekend dat zorginvesteerder Loek Winter interesse heeft in het Slotervaart.

Erbudak liet de artsenwebsite weten dat haar is gevraagd om een 'alternatief toekomstplan', vanwege de onzekere financiële situatie van het ziekenhuis.

"Daaraan werk ik op dit moment, in samenwerking met enkele private investeerders." Wie dat zijn wil ze niet zeggen. "Het zijn in ieder geval geen andere ziekenhuizen."

Loek Winter

De MC Groep van Loek Winter onderhandelt momenteel met de huidige eigenaren over de overname van de aandelen. Huisbank ING en de belangrijkste betrokken zorgverzekeraar Achmea zijn al akkoord met de overname, net als het bestuur, de medische staf en de cliënten- en de ondernemingsraad.

Rond het ziekenhuis woedt sinds eind vorig jaar een aandeelhoudersstrijd. Hoofdrolspelers daarin zijn Erbudak en de erven van haar voormalige zakenpartner Jan Schram.

De twee namen het ziekenhuis in 2006 over, waarmee het Slotervaart het eerste ziekenhuis van Nederland was dat geheel in particuliere handen kwam.

Onderzoek

De Ondernemingskamer in Amsterdam gelastte vorige maand een onderzoek naar de manier waarop de erven Schram nieuwe aandelen uitgaven, waarbij het aandeel van Erbudak aanvankelijk sterk verwaterde.

Erbudak werd in februari aan de kant gezet als bestuursvoorzitter.