Het is onacceptabel en discriminerend dat de Evangelie Gemeente Utrecht heeft geweigerd om een zaaltje te verhuren aan de homojongerenbeweging Jong & Out. 

Het Utrechtse stadsbestuur is dat eens met de fractie van GroenLinks, blijkt uit antwoorden op vragen van de partij over deze kwestie. Het stadsbestuur wacht af wat het College voor de Rechten van de Mens daarvan vindt.

Het bestuur kent geen andere organisaties in Utrecht die groepen zouden weigeren op grond van hun seksuele voorkeur. Daar is navraag naar gedaan bij het antidiscriminatiebureau Art.1 Midden-Nederland.

De Evangelie Gemeente weigerde vorige maand zaalverhuur aan de homojongeren, omdat dat ''niet wijs zou zijn gezien de gevoelens in de achterban.''

Homo-organisatie COC is er woedend over en heeft aangifte van discriminatie gedaan bij de politie. Ook is de zaak voorgelegd bij het College voor de Rechten van de Mens.

Justitie had volgens een woordvoerster woensdag nog niet besloten of het kerkbestuur wordt vervolgd. Het Utrechtse stadsbestuur stelt dat ''het zalencentrum eigendom is van het kerkbestuur en dat zij daarom zelf kunnen beslissen over verhuur van ruimtes.'' Wel betreurt het college de genomen beslissing zeer.