Het Openbaar Ministerie (OM) eist donderdag voor de rechtbank in Lelystad veertien jaar gevangenisstraf tegen hoofdverdachte Jordy W, tegem Bilal B.  werd twaalf jaar geëist voor een dodelijke beroving in Muiden.

De beroving kostte het leven van een 24-jarige vrouw, 

Hoofdverdachte Jordy W. beweerde donderdag dat het om een noodlottig ongeval ging. Hij zou de vrouw per ongeluk twee keer in haar rug hebben geschoten.

Volgens de 24-jarige Amsterdammer ging het wapen zomaar af op het moment dat hij de munitie eruit wilde halen. Het slachtoffer werd dodelijk getroffen en in de ochtend van 3 februari aangetroffen langs een fietspad.

Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat W. samen met mede-Amsterdammers Bilal B. (25) en Pouya M.S. (21) bewust uit was op de 10.000 euro die de vrouw op zak had. De mannen erkennen alle drie dat dit geld inderdaad verdeeld is, maar dat zou achteraf in paniek zijn gebeurd. Bilal B. kocht er desondanks een auto van.

Volgens Jordy W. had hij de vrouw juist gered van partners van een drugsdealer van wie ze het geld gestolen zou hebben. Uit angst voor diezelfde dealer droeg hij naar eigen zeggen een pistool bij zich. Het plan zou zijn geweest om in Muiden te ''chillen".