In een stuk bos in het Zuid-Hollandse Simonshaven is een ondergrondse ruimte aangetroffen. De ruimte werd gevonden door defensiemedewerkers, die het stuk bos woensdag en donderdag uitkamden op zoek naar mogelijke ondergrondse verblijfplaatsen van moordverdachte Patrick S.

Dat meldt de politie donderdag.

Of de ondergrondse ruimte door S. uit Spijkenisse is gemaakt, is nog onduidelijk. In de ruimte in het bos aan de Nieuwe Schuddebeursepolder, dat dichtbij Spijkenisse ligt, is vooralsnog niets gevonden. "Maar we gaan het de komende dagen nog verder bekijken", aldus de politiewoordvoerder.

Tijdens de rechtzaak tegen S. kwam eerder al naar buiten dat de man ondergrondse kelders zou hebben gemaakt. S. werd begin dit jaar veroordeeld tot levenslang voor de moord op Farida Zargar en Nanda Kerklaan.

De politie kwam hem op het spoor nadat hij was aangehouden voor straatroof. In zijn huis werden spullen van de vermiste Zargar gevonden. Zij werd later dood teruggevonden. S. heeft hoger beroep aangetekend.

In de woning van S. werden in 2011 honderden spullen gevonden waarvan de herkomst onduidelijk is. Een groot aantal van deze spullen is op politie.nl gezet.

Eerder deze maand werd bekend dat veertien artikelen afkomstig blijken van onder meer inbraken. De goederen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren.