Een Rotterdamse ambtenaar die werd ontslagen omdat hij vertrouwelijke informatie over mogelijke brandonveiligheid bij moskee-internaten zou hebben gelekt, stapt naar de rechter. 

Hij spant een kort geding aan om zijn ontslag te laten opschorten. In een bodemprocedure zal hij zijn ontslag aanvechten, zo hebben zijn advocaten Frank van Ardenne en Anja Hoffmans woensdag laten weten.

''Namens deze gemeenteambtenaar zal dit besluit worden aangevochten bij de rechter, nu de juistheid en de rechtmatigheid van dit besluit worden betwist’’, stellen zij. Wanneer het kort geding dient, is nog niet bekend.

De gemeente Rotterdam deed in februari aangifte van het lekken van de informatie en het heimelijk opnemen van gesprekken tussen ambtenaren tijdens een vergadering. Volgens de informatie zou de gemeente jarenlang hebben toegestaan dat moskeeën laks omgingen met de regels voor brandveiligheid. Er zou zelfs ongewenste politieke druk zijn uitgeoefend.

Een woordvoerder van verantwoordelijk wethouder Richard Moti zegt dat de gemeente niet kan reageren op de zaak zolang de procedure loopt.