De twee servicemonteurs die dinsdag omkwamen door een brand in een windmolen in Ooltgensplaat, waren een 19-jarige en een 21-jarige monteur van het bedrijf Bettink Service Team in Barneveld. 

Dat heeft het bedrijf woensdagochtend bekendgemaakt.

De verslagenheid onder de 34 medewerkers van het bedrijf is groot. "Het verlies van de twee collega's is onbeschrijflijk en hartverscheurend", zo meldt het bedrijf. ''Het innige medeleven gaat uit naar de nabestaanden van de twee medewerkers."

Het bedrijf weet nog niet wat de oorzaak is van de brand die in de machinekamer van de molen ontstond. Mogelijk ging het om kortsluiting, aldus Bettink. De monteurs waren op dat moment aan het werk in de gondel en konden deze niet meer verlaten.

Onderhoudswerk

De twee andere monteurs, die het er levend van afbrachten, zijn eveneens medewerkers van Bettink. Het viertal was bezig aan onderhoudswerk aan de twaalf windturbines die op de Mariadijk van het Zuid-Hollandse plaatsje staan. De turbines, met een ashoogte van 67 meter, waren alle stilgezet.

De monteurs waren in twee verschillende molens aan het werk, toen in de ene brand ontstond. Welke werkzaamheden op dat moment exact werden uitgevoerd, weet het bedrijf niet.

Het windmolenpark is momenteel afgezet. Politie en de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (voorheen Arbeidsinspectie) zijn bezig met een onderzoek naar het ongeval.