Een Limburgse politieman is op non-actief gesteld wegens het lekken van informatie uit het corruptieonderzoek rond oud-VVD'er Jos van Rey en projectontwikkelaar Piet van Pol.

Dat schrijft Dagblad De Limburger woensdag. Politie en justitie willen niet zeggen naar wie hij informatie zou hebben gelekt.

Een woordvoerder van de Limburgse politie wil woensdagochtend alleen bevestigen dat dinsdag "een politieman" buiten functie is gesteld.

Van Rey zou zich hebben laten omkopen door de Roermondse projectontwikkelaar, met wie hij bevriend is. Ze zouden vastgoeddeals hebben gesloten toen Van Rey nog wethouder in Roermond was waardoor Van Pol bevooroordeeld zou zijn.

Teamleider

De politieman, een teamleider, is op non-actief gesteld wegens "het lekken van vertrouwelijke informatie aan derden". Hij is volgens de krant een bekende van Van Rey en Van Pol en woont in een pand in Roermond dat hij in 2003 van de vastgoedhandelaar heeft gekocht.

Van Pol is dinsdag door de Rijksrecherche gehoord over zijn banden met de politieman. 

De 68-jarige Van Rey wordt er ook van verdacht informatie te hebben gelekt over het burgemeesterschap van Roermond. Hij stapte op als wethouder van Roermond en als senator vanwege de verdenkingen. Justitie moet nog beslissen over zijn vervolging.