De politie is dinsdag op zoek geweest naar een gewapende verdachte bij een hotel van Van der Valk in Vught.

De zoektocht naar de gewapende verdachte bij het hotel in Vught werd rond 15.00 uur beëindigd. De man is niet gevonden.

De politie ontruimde het hotel en kamde alle 130 kamers uit. Het hotel is weer vrijgegeven. De afzetting rondom het hotel is weggehaald.

Volgens verschillende media zijn delen van het arrestatieteam rond 14.45 uur richting Den Bosch uur vertrokken, een woordvoerder van de politie kan dit echter niet bevestigen.

'Geen hotelgast'

Er werd gezocht naar een blonde man met kort haar, van ongeveer 1.85 meter lengte. Hij draagt een lichte jas of trui en een spijkerbroek en hij is in het bezit van een vuurwapen. Directeur Peter Raaijmakers van het hotel meldde dat er werd gezocht naar een Nederlandse man. Het gaat volgens hem niet om een hotelgast. 

De verdachte werd dinsdagochtend al door de politie aangetroffen, maar werd toen niet aangehouden, meldt een woordvoerder van de politie. De politie kon nog niet meer zeggen over zijn identiteit of over andere initiatieven om hem nog te vinden. De woordvoerder verwijst naar mededelingen later op dinsdag.

Busje

Vlakbij de ingang van het hotel staat een VW-busje dat volgens de politie te maken heeft met de situatie. Omstanders meldden dat de ruiten van dit busje zijn ingeslagen. Op bewakingsbeelden zou te zien zijn geweest dat de man naar wie de politie zoekt, het hotel is binnengegaan. Dat bevestigt de politie niet.

Belangstellenden werden door de politie op afstand gehouden. De bezoekers van het hotel moesten eerst binnen blijven, maar werden later naar buiten gedirigeerd en moeten achter de politieafzettingen blijven. Ze werden met bussen naar een andere locatie gebracht.

Heeft u foto's van deze gebeurtenis? Stuur ze in op NUfoto