Een verdacht pakketje dat vrijdagmiddag in Bergen op Zoom was ontdekt, is aan het eind van de dag weggehaald en vernietigd. Dat meldde de politie.

In verband met de vondst waren diverse bedrijven ontruimd. De omgeving van de Coehoornparkstraat was enkele uren afgezet, maar werd weer vrijgegeven nadat het pakketje was weggehaald.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) onderzocht het pakketje, nam het mee en vernietigde het op een andere plek in Bergen op Zoom. Door de resten van het pakje te onderzoeken, hoopt de politie te achterhalen wat er in zat.

Waarnemend burgemeester Ton Linssen van Bergen op Zoom zei aanvankelijk dat het pakketje een explosief was. Later zei hij dat het om een nepbom van zand ging, waarin een ontstekingsmechanisme zat.

Hek

Het pakje was bevestigd aan een hek van een pand van Parkeerbeheer. Omwonenden hadden het advies gekregen de ramen gesloten te houden en niet voor de ramen te gaan staan. De bedrijven die werden ontruimd zijn onder meer Parkeerbeheer en een filiaal van ABN Amro. In het bedrijfsverzamelgebouw werken in totaal ongeveer honderd mensen, zei Linssen.

De politie weet niet wie het pakketje heeft achtergelaten. Vooraf is er geen dreigement geweest aan het adres van ondernemingen of gemeentelijke afdelingen die in het gebouw zitten.