De slachtoffers in de grote zedenzaak rond een 48-jarige man uit Cuijk kunnen anoniem blijven tijdens de behandeling van de rechtszaak. 

Hun ervaringen kunnen niet op naam, maar op nummer worden behandeld tijdens de zaak. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten aan het televisieprogramma Eenvandaag.

De regeling wordt slechts in zeer uitzonderlijke gevallen toegepast. Dat is onder meer gebeurd in de Amsterdamse zedenzaak. Door de slachtoffers anonimiteit te bieden, zou de drempel om naar de politie te stappen mogelijk lager worden. Een woordvoerder van het OM was donderdagavond niet direct bereikbaar voor commentaar.

Eerder deze maand werd bekend dat de 48-jarige Frank R. uit Cuijk vastzit wegens een grote zedenzaak. Hij wordt ervan verdacht bijna driehonderd minderjarige meisjes via internet te hebben verleid tot het verrichten van seksuele handelingen.

De Brabander zou elf meisjes bij een ontmoeting hebben misbruikt. Bij een huiszoeking werden zo'n 26 duizend filmpjes en 144 duizend foto's gevonden die de man maakte van zijn slachtoffers.