Inbreker al dagen vermist na sprong in water

Een 19-jarige jongen uit Haarlem wordt al sinds maandagavond vermist. Na een inbraak in zijn woonplaats zou hij op de vlucht zijn geslagen. 

Mogelijk is hij in het meer de Mooie Nel gesprongen. Duikers van de brandweer hebben meerdere keren tevergeefs gezocht in het water.

Het kan zijn dat de jongeman in het meer onwel is geworden, liet de politie zaterdag weten. Een andere mogelijkheid is dat hij uit het water is gekomen en zich voorlopig schuilhoudt.

De Haarlemmer zou de inbraak aan de Willebrordstraat hebben gepleegd met een even oude stadgenoot. Die is uit het water van de Mooie Nel gehaald en gearresteerd.

Brandweerduikers

Brandweerduikers gingen maandagavond voor het eerst het meer in om te zoeken naar de vermiste. Een helikopter maakte bovendien warmtebeelden. Die zoektocht leverde echter niets op. De politie ging ervan uit dat de Haarlemmer was ontkomen. Ook daarna bleef hij spoorloos.

Daarom gingen brandweerduikers afgelopen donderdag weer het water in, wederom zonder resultaat. De politie voer vrijdag en zaterdag met een boot op de Mooie Nel. Ook spraken agenten met vissers.

Lees meer over:
Tip de redactie