Berging visserschip bij Petten 'op schema'

Een snel einde aan de bergingsoperatie rond een vissersschip dat bij Petten aan de grond is gelopen, lijkt niet in zicht te zijn.

''De voorbereidingen nemen veel tijd in beslag'', zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat zaterdag. Het vaartuig moet uiterlijk dinsdag zijn weggesleept.

Medewerkers van bergingsmaatschappij Mammoet zijn al wel begonnen aan de berging van het Belgische schip. Volgens Rijkswaterstaat liggen de bergers op schema: ''Er zijn gaten gedicht en de olie is weggepompt'', stelde een woordvoerder.

Een sleepboot kan het schip alleen bij hoogwater vlot trekken. Dat lukte zaterdagmiddag niet, dus de eerste poging zal op de vroege zondagochtend zijn. Dan is het hoogwater tussen 15.00 en 17.00 uur. Het schip wordt na het vlottrekken naar Mammoet in Schiedam gesleept.

De bergingsoperatie trok zaterdag veel belangstellenden. Tientallen nieuwsgierige mensen sloegen de activiteiten rond het schip gade bij de strekdam in de Noordzee. Het schip Z75 Zeldenrust uit Zeebrugge was donderdag aan het vissen toen een net in de schroef terechtkwam waardoor het onbestuurbaar raakte. Het sloeg lek en strandde bij Petten.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie