Belgisch vissersschip loopt vast bij Petten

Bij Petten in Noord-Holland is donderdagochtend een Belgisch vissersschip met drie opvarenden gestrand. 

De kotter kreeg een visnet in de schroef en raakte daardoor onbestuurbaar, meldt de Kustwacht. Het schip zou ook olie lekken.

De driekoppige bemanning van het schip Zeldenrust uit Zeebrugge is niet in acuut gevaar geweest, maar werd wel van het schip gehaald met een helikopter. In de middag arriveerden zij in Den Helder.

De kotter ligt in ondiep water op ongeveer vijftig meter uit de kust. Reddingsboten uit Egmond aan Zee, Petten en Den Helder rukten donderdagochtend al vroeg uit, maar konden weinig doen. De reddingsoperatie wordt bovendien bemoeilijkt door de stevige wind, aldus een woordvoerder.

Sleepverbinding

Het vissersschip ligt er volgens een woordvoerder van de Kustwacht nog wel even. Mogelijk lukt het donderdag helemaal niet om het schip vlot te trekken.

Een ander schip uit Den Helder is onderweg naar Petten om het schip weg te slepen. Die boot is rond 15.00 uur ter plaatse om een sleepverbinding proberen te maken met het gestrande schip.

Zo'n verbinding maken kost zeker enige uren, aldus de zegsman. Tegen 16.00 uur is het hoog water, daarna wordt het weer eb, en pas tegen 02.00 uur vrijdagochtend wordt het weer hoog water.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie