Badr Hari wijt ontstaan agressieve sfeer aan anderen

Badr Hari heeft tijdens politieverhoren gezegd dat het vooral aan andere personen te wijten is dat er tijdens zijn aanwezigheid in uitgaansgelegenheden een agressieve sfeer ontstaat.

Dat verklaarde de kickbokser tegenover de recherche, zo blijkt uit delen van het politiedossier die in handen zijn van tijdschrift Panorama.

Hari is door het Openbaar Ministerie (OM) onder meer aangeklaagd voor mishandeling in de Amsterdamse discotheken Club Air en Jimmy Woo en het dancefeest Sensation White. 

De vechtsporter wijt het ontstaan van een agressieve sfeer en daaruit voortkomende vechtpartijen aan andere personen, waaronder ook vrienden en familieleden.

"Ik sta niet in voor andermans mongolige gedrag. Dat is het gebeuren wat ik vaak meemaak in uitgaansgelegenheden", zei hij tijdens de verhoren.  

"Ik kom jongens tegen, die kijken huizenhoog tegen mij op. 'Badr is een machine, de beste van de wereld'. De grootste leek van dit politiebureau kan met mij op stap gaan en zich de grootste man in de tent voelen. Ik ben met Badr, dan ben je stoer. Dan sla je die hele tent eruit. Ik zie heel vaak gedragsveranderingen."

'Doe normaal'

Badr Hari stelde tegenover de recherche eerder wel dat de gedragsveranderingen in zijn aanwezigheid ook zijn jongere broer Yassine treffen.

"Ik zie dat heel dichtbij, zoals bij mijn broertje, vrienden van mijn broertje, neefje. Ik merk het daar al. Dat ik ze al moet temmen, ‘jongens doe normaal’. Ik merk dat het komt door mij, door mijn uitstraling weet je dat bepaalde mensen een bepaald respect voor je hebben", verklaarde Hari. 

Club Air

Opmerkelijk is dat tijdens een van de rechszittingen afgelopen week juist Yassine beweerde dat hij Club Air-eigenaar Jeroen van den Berg mishandeld had en Badr geen geweld zou hebben gebruikt. Nadat hij dit verklaarde werd Yassine in de rechtszaal op verzoek van het OM in de boeien geslagen wegens meineed. Het OM denkt dat Yassine zijn broer onterecht vrijpleit van de gebeurtenissen. 

Badr Hari vertelde tijdens de eerdere verhoren dat zijn omgeving regelmatig probeert de status van de kickbokser te bevestigen tegenover omstanders.

"Wat door de media is opgeblazen, daar kunnen die jongens om mij heen niet altijd mee omgaan. Dan gebeuren er dingen. 'Die jongen is brutaal tegen Badr. We pakken hem even aan'. Ik heb dat vaak meegemaakt. Dan kan je twee dingen doen. Je kunt je er van distantiëren of je kan naar de wijkagent lopen. Maar toentertijd liet de straatmentaliteit dat niet toe."

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie