Ziekenhuisbacterie besmet 31 patiënten Veldhoven

Bij 31 patiënten van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven is de VRE-bacterie aangetroffen. Van hen verblijven er nog twintig in het ziekenhuis.

Behalve op de vier verpleegafdelingen waarvoor vrijdag al een opnamestop werd afgekondigd, zijn ook op de intensive care besmette patiënten aangetroffen. Zij worden geïsoleerd verpleegd, meldt het ziekenhuis.

Voor nieuwe opnames heeft het ziekenhuis een nieuwe afdeling geopend. Vanaf maandag komen daar tijdelijk twee extra verpleegafdelingen bij.

De verwachting is dat de eerste gesloten afdeling dinsdag weer open kan en woensdag de tweede. De week erop volgen de derde en vierde verpleegafdeling.

Onderzoek

Hygiënemaatregelen blijven aangescherpt. Ook worden uit voorzorg nog steeds op de verpleegafdelingen in Veldhoven extra kweekonderzoeken uitgevoerd.

VRE staat voor vancomycine resistente enterococ, een ziekenhuisbacterie die erg moeilijk met antibiotica is te bestrijden. Gezonde mensen die ermee besmet zijn worden niet ziek. Alleen bij ernstig zieke patiënten leidt de bacterie soms tot een infectie.

Lees meer over:
Tip de redactie