Dode en twee gewonden bij brand in Veenoord

Bij een brand in een thermische verzinkerij in Veenoord, in de gemeente Emmen is maandagochtend een dodelijk slachtoffer gevallen. Twee mensen zijn gewond geraakt.

Dat heeft de politie in Drenthe bekendgemaakt.

Het gaat om een 55-jarige man uit Emmer-Compascuum. Een 24-jarige man uit Zwartemeer en een 57-jarige man uit Veenoord raakten zwaargewond.

De slachtoffers waren bij de oven aan het werk toen de ontploffing plaatsvond.  "Ze zijn naar verschillende ziekenhuizen vervoerd", aldus een woordvoerder. Eén medewerker is aan zijn verwondingen overleden. 

Een traumahelikopter was ook ter plaatse, maar die heeft alleen een arts afgezet. 

De brand woedde in een loods van 80 bij 60 meter aan de Boerdijk in Veenoord. ''Het bedrijf is gevestigd op het platteland. De omgeving is ruim afgezet'', aldus een politiewoordvoerder. Rond 9.15 uur werd het sein brand meester gegeven.

Rook

Bij de brand is veel rook vrijgekomen, maar geen andere schadelijke stoffen. De politie had omwonenden gewaarschuwd om uit de rook te blijven. Ook was er sprake van enkele explosies, maar het is niet duidelijk of die de oorzaak of het gevolg van de brand waren.

Door rookoverlast waren de A37, Emmen richting Duitse grens, en de N34 van Hardenberg naar Emmen enige tijd afgesloten. Rond half tien werden ze weer vrijgegeven..

Thermisch verzinken is een proces waarbij metaal onder hoge temperaturen van een laagje zink wordt voorzien.

Lees meer over:
Tip de redactie