Een 12-jarig meisje wordt verdacht van de doodsbedreigingen aan het adres van een basisschoolklas in Vlissingen anderhalve week geleden.

Zij zit zelf in de klas, liet een woordvoerder van de politie zondag weten.

De bedreigingen werden gedaan via het sociale netwerk Instagram. Ze waren gericht aan groep 8b van basisschool De Wissel en leidden daar tot veel onrust. De politie kwam het meisje op het spoor nadat de provider uit Amerika gegevens had verstrekt over het Instagram-account en het IP-adres.

De politie heeft het kind zondagmiddag gehoord, evenals twee anderen, maar die zijn waarschijnlijk geen verdachten in de zaak. Volgens een politiewoordvoerder lijkt het op een uit de hand gelopen actie en waren er geen plannen om echt iets te doen. Het meisje heeft nog tevergeefs geprobeerd haar actie terug te draaien.

Bijeenkomst

Zondagavond was er in een kerk in Vlissingen een nieuwe informatiebijeenkomst voor meer dan tweehonderd ouders van de leerlingen van de school. Daar kwamen behalve de schooldirectie ook burgemeester Letty Demmers, het Openbaar Ministerie en de politie, alsmede slachtofferhulp en GGD.

Onder de ouders heerste vooral ongeloof, aldus de politiewoordvoerder.

Kinderbescherming

Het meisje zal verder worden gehoord door de politie en de Raad voor de Kinderbescherming. Op basis daarvan volgt een proces-verbaal van de politie en een advies van de raad.

Op de basisschool golden de afgelopen tijd verscherpte veiligheidsmaatregelen. Die worden opgeheven. Komende week is het herfstvakantie op de school.