Frank R., verdachte in de grote zedenzaak in Cuijk die afgelopen week aan het licht kwam, heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd voor fysieke seks met twee minderjarige meisjes.

Dat stelt zijn advocaat Robert van Haarst zaterdag in NRC Handelsblad.

De 48-jarige R. werkt volgens de advocaat goed mee aan het onderzoek. "Bij elke aanvulling op het dossier is er nauw overleg tussen ons." R., die sinds mei vastzit, zou sinds zijn aanhouding geen bezoek hebben gehad in de gevangenis.

De krant meldt verder dat Frank R. sinds 1992 een strafblad heeft. Hij kreeg een taakstraf van 120 uur opgelegd wegens 'het wederrechtelijk binnendringen van een woning'. Daarbij dreigde hij ook met verkrachting.

Elf meisjes

De Brabander heeft naar verwachting elf meisjes fysiek misbruikt. Daarnaast zou hij zo'n driehonderd meisjes via internet hebben verleid tot seksuele handelingen. Via de webcam heeft hij daar vervolgens beeldopnames van gemaakt.

Tot de zaak begin deze week in het nieuws kwam, was er drie keer aangifte tegen hem gedaan. Of er sindsdien nog aangiften bij zijn gekomen, wil of kan het Openbaar Ministerie niet zeggen.

De slachtoffers van R. zijn allen tussen de tien en zeventien jaar oud en afkomstig uit Nederland en België. Bij huiszoeking werden zo'n 26 duizend filmpjes en 144 duizend foto's gevonden die hij van zijn slachtoffers had gemaakt.