De politie heeft sinds donderdagmiddag veel reacties gekregen, onder meer via sociale media, op de vondst van tienduizenden euro’s door een kraanmachinist in Groningen.

Drie personen waagden een serieuze poging om de politie ervan te overtuigen dat ze de eigenaar waren, maar ze vielen na controlevragen door de mand. Dat heeft de politie vrijdag laten weten.

De machinist was aan het graven op een industrieterrein in Groningen toen hij de biljetten vond in een berg met zand. De politie wist niet van wie het geld was en ging op zoek naar de eigenaar.

Lachen

Na berichtgeving in de media kreeg de politie veel reacties op sociale media. ''De meeste meldingen namen we niet serieus”, aldus een woordvoerder. ''Af en toe moesten we er om lachen, maar we konden er niets mee."

De drie meer serieuze meldingen zijn onderzocht, maar niemand kon aantonen dat hij of zij de rechtmatige eigenaar van het geld was. Of er al met de eigenaar van de grond is gesproken, kan de woordvoerder niet zeggen. Ook is nog niet duidelijk of het gaat om 'crimineel' geld.

Om te voorkomen dat iedereen het geld zomaar kan opeisen, wil de politie niets kwijt over de manier waarop het geld was verpakt en om hoeveel geld het precies gaat.