Bijna 600 leerlingen van Ibn Ghaldoun in Rotterdam stappen over naar de tijdelijke nevenvestiging van de christelijke scholengemeenschap Melanchthon in Rotterdam.

Dat blijkt uit het aantal inschrijvingen dat de school tot nu toe heeft binnengekregen. Op het Ghaldoun zaten 630 leerlingen.

Vorige week werd bekend dat de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun failliet is en dat de 630 leerlingen van deze school bij de scholengemeenschap Melanchthon ingeschreven konden worden.

Alle leerlingen zouden in dezelfde schoolgebouwen op de twee locaties van het voormalige Ibn Ghaldoun les blijven krijgen.

Tevreden

Voorzitter Wim Littooij van de vereniging voor samenwerkende schoolbesturen voor primair en voortgezet onderwijs in Rotterdam is erg tevreden met het aantal. Eerder zei hij te hopen dat er minimaal 500 leerlingen naar de nieuwe school zouden komen, die ook islamitisch georiënteerd onderwijs geeft.

Ibn Ghaldoun kwam in mei van dit jaar in opspraak toen bleek dat 27 eindexamens uit de kluiskamer waren gestolen. Vorige maand liet staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs weten dat hij de bekostiging per 1 november stopzet, omdat hij geen toekomst meer ziet in de middelbare school.