De 60-jarige vrouw uit Weert die vrijdag werd aangehouden voor de steekpartij waardoor een thuiszorgmedewerkster werd gedood, heeft een bekentenis afgelegd.

Ze wordt beschuldigd van moord. Persofficier van justitie Karin Janssen heeft dat maandag gemeld.

De vrouw blijft nog 14 dagen langer in voorarrest, bepaalde de rechter-commissaris in Roermond maandag.

Het 55-jarige slachtoffer was bij de verdachte aan het werk. Op haar lichaam is maandag sectie verricht. Over de toedracht van het incident is nog niets bekend. De rechtbank heeft een gedragsdeskundige gevraagd de verdachte te onderzoeken. Volgens de persofficier heeft ze persoonlijkheidsproblemen.

Handgemeen

Advocate Sandra Carli van de verdachte begrijpt niet waarom er niet eerder is ingegrepen. Onlangs zou zich al een incident hebben voorgedaan tussen de verdachte en iemand van thuiszorg, zei ze maandag. Daarbij zou er een handgemeen zijn ontstaan. Dit is volgens de advocaat niet nader onderzocht. ''In hoeverre is het verantwoord deze vrouw alleen te laten wonen en zorg aan te bieden?'', vroeg Carli zich af.

Zij sluit niet uit dat de vrouw verminderd toerekeningsvatbaar is of een psychische stoornis heeft. ''Het gaat om een zeer verwarde vrouw die niet goed kan uitleggen wat er gebeurd is'', zei Carli.

Thuiszorginstelling Zorggroep kon maandag nog niet reageren. De Zorggroep wacht het onderzoek van justitie af, zei een woordvoerder.