De Israëlische president Shimon Peres begint zondag aan een bezoek aan Nederland. 

De president blijft tot woensdag in ons land.

Zondag begint hij zijn bezoek in Amsterdam, waar hij het Anne Frank Huis heeft bezocht. Daar is hij volgens de directeur drie kwartier gebeleven.

Peres schreef in het gastenboek: "Anne behoort tot de geschiedenis van de mensheid, toen de mens het verschil begon te begrijpen tussen kwaad en goed, tussen licht en donker. Haar onschuldige, waarachtige stem zal over de hele wereld te horen zijn, doorklinken in vele generaties, zodat zij het verschil begrijpen tussen menselijk en satanisch zijn." 

Interview

Hij gaat nog naar de Hollandsche Schouwburg en de Portugese Synagoge. Maandag is Peres te gast in het programma College Tour van Twan Huys in de Ridderzaal in Den Haag. Daar interviewt Huys hem samen met driehonderd studenten. 

Dinsdag verwelkomt Willem-Alexander de president op Paleis Noordeinde. Rutte ontvangt hem op het Catshuis.

Ook spreekt Peres in de plenaire zaal van de Eerste Kamer de leden van de Eerste en Tweede Kamer toe. Dat een buitenlandse staatshoofd de Kamerleden toespreekt in de Senaat gebeurt zelden. In 1997 sprak wijlen de koning Hussein van Jordanië leden van de beide Kamers toe in de plenaire zaal.

Volgens de Rijksoverheid is het bezoek van Peres aan Nederland een bevestiging van de goede betrekkingen van Israël en Nederland.