Een ontsnapte capibara, die al enkele dagen werd vermist uit een dierenparkje blijkt per ongeluk te zijn afgeschoten. 

Het Zuid-Amerikaans knaagdier, is door een medewerker van het waterschap Hunze en Aa's doodgeschoten bij Bellingwolde (Groningen). Het dier werd aangezien voor een beverrat, zo meldt het waterschap vrijdag.

''Beverratten zijn echte gravers en daarom een gevaar voor onze dijken, gemalen en wegen'', verklaart het waterschap. Op maandag kwam er een melding binnen dat iemand een beverrat had gezien en dus gingen twee medewerkers op zoek. In het water dachten ze de bewuste beverrat te zien. daarop schoten ze op het dier.

Vrijdag werd de dode capibara drijvend gevonden in een sloot. De medewerkers wisten niet dat een dergelijk dier, dat ook wel waterzwijn wordt genoemd, was vermist.

Verwerken

De vermissing van de capibara van het Kleindierpark Bellingwolde trok afgelopen week al de aandacht van de regionale media. Op Facebook meldde het dierenpark eveneens dat het dier dood is. "Zojuist heeft ons het bericht bereikt dat de capibara is overleden. Kleindierpark zal op een later moment een uitgebreidere reactie plaatsen. Wij proberen dit onmenselijk grote verlies eerst te verwerken", aldus het park.

Vermoedelijk is het vrij tamme dier "moedwillig meegenomen", aldus Kleindierpark. De andere capibara die sinds april in Bellingwolde woonde, zat namelijk nog gewoon in zijn verblijf.