De rechtbank in Den Haag heeft de hoofdverdachten in de zaak die draait om de Quote 500-bende veroordeeld tot zes jaar cel.

Zij zijn schuldig bevonden aan (poging tot) inbraak, witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie.

De hoogte van de straffen komen overeen met de eis van het Openbaar Ministerie (OM). De hoofdverdachten zijn de gebroeders Stef en Terence L., en Jan H.

De bende maakte voor miljoenen euro's buit aan sieraden, merktassen, horloges en andere goederen. De inbraken werden onder meer gepleegd bij rijke Nederlanders die op de Quote 500-lijst stonden. De inbraken vonden plaats als de bewoners thuis waren, want dan was het alarm uitgeschakeld.

Uitvalsbasis van de groep was een woning in de Haagse volkswijk Spoorwijk. Deze woning was van de moeder van de gebroeders L, 'tante Cor' genaamd. Deze mater familias hoeft niet terug de cel in.

Rocky

Ze kreeg twaalf maanden celstraf, waarvan tien voorwaardelijk. Een derde zoon van haar, Rocky L, moet drie jaar de cel in. De rest van de verdachten krijgt zijn straf in de loop van de dag te horen.

De zaak kwam aan het licht tijdens een groot justitieel onderzoek naar de subcultuur in de Haagse volkswijk. De politie volgde de groep maandenlang met camera’s, telefoontaps en microfoons.

Bekijk de uitspraken van de persrechter: