Ruim zeven jaar na dato brengt het Openbaar Ministerie in Maastricht de zogenoemde Venrayse verdwijningszaak voor de rechter. Advocaat Marcel Heuvelmans van verdachte Lau G. heeft dit donderdag laten weten.

Lau G. en Geert G. staan 7 november terecht voor de moord op de Venrayse Karim Fourkour (19) en Fouad Bendalla (23) in mei 2006. Hun lichamen zijn nooit gevonden.

Bendalla en Fourkour wilden hun slag slaan in een hennepplantage aan de Poststraat in Venray. Bij het stelen van de planten werden ze betrapt.

Heuvelmans probeerde woensdag voor de rechtbank in Maastricht de vervolging tegen zijn cliënt te beëindigen. Het was zijn derde verzoek. In plaats daarvan kreeg Heuvelmans te horen dat het OM de zaak voor de rechter brengt, zonder dat daar verder inhoudelijk op werd ingegaan.

Beide verdachten zijn op dit moment op vrije voeten.

Justitie gaat ervan uit dat de twee ter plekke zijn doodgeschoten en afgevoerd. In de plantage werden grote hoeveelheden bloed aangetroffen.

Advocaat Heuvelmans zegt in dagblad De Limburger dat het OM in zeven jaar tijd weinig is opgeschoten. "Als je niet genoeg bewijs hebt om iemand in voorlopige hechtenis te houden, wordt een veroordeling wel heel lastig."