De Waalrese advocaat Marcel S. zegt dat hij wordt bedreigd door een Brabantse vastgoedhandelaar met criminele vrienden. 

Hij heeft daarom aangifte gedaan tegen deze voormalige zakenpartner. De advocaat heeft dat woensdag gezegd tijdens een rechtszaak. De zaak draait om ruzie die de advocaat en de vastgoedhandelaar hebben over geld.

Advocaat Marcel S. wordt streng beveiligd nadat hij in februari bij zijn huis werd beschoten en kort erna ook brand werd gesticht bij zijn kantoor in Waalre. Of er een verband is tussen de dreigementen en de beide aanslagen is onduidelijk. Marcel S. weet dat niet: ''Ik word niet geïnformeerd over het onderzoek en ik wil niet speculeren’’, zei hij woensdag desgevraagd.

De beschieting en de brand zijn tot dusver niet opgelost.

Excuses

De voormalig zakenpartner erkent dat hij wel eens in woede uitbarst, zegt dat hij zijn excuses heeft aangeboden en de gevolgen zal aanvaarden. Hij zegt dat hij zelf naar de politie is gestapt om toe te geven dat hij zich verbaal heeft laten gaan.

Hij ontkent dat hij iets heeft te maken met de schietpartij en brand en ontkent ook de banden met criminelen.

Afpersing

De zakenman beschuldigt Marcel S. van bedrog en afpersing. De advocaat zou onder één hoedje spelen met de notaris op zijn kantoor. Ze zouden hem een akte hebben laten ondertekenen over de verkoop van aandelen met andere afspraken dan mondeling overeengekomen.

Marcel S. is zelf verdachte in een onderzoek naar faillissementsfraude en valsheid in geschrifte. Vorig jaar zat hij enkele dagen vast. Behalve dat S. partner is op het advocatenkantoor, zit hij ook in zaken. Zo heeft hij een incassobureau en een beleggingsmaatschappij.