De politie verhoort woensdag een man die mogelijk duidelijkheid kan scheppen rond de bedreiging aan de V&D in Haarlem.

De politie ontkracht het eerdere bericht van de burgemeester van Haarlem, Bernd Schneider dat de verdachte van de bedreiging zelf is aangehouden.

Een woordvoerder van de politie spreekt tegenover NU.nl van "ruis op de lijn". De man kan volgens de politie hopelijk informatie bieden om de zaak op te lossen. "De man is vrijwillig met ons mee gegaan en er is dus geen sprake van een aanhouding. Het feit dat de persoon in kwestie uit eigen wil met ons is mee gegaan zegt wel genoeg over de rol van de man in de zaak en hij geldt dus niet als hoofdverdachte".

Het onderzoek naar de herkomst van de bedreigingen, waardoor de V&D en andere winkels uren dicht waren, gaat dan ook door.

Open

Twee vestigingen van V&D en een vestiging van La Place in Haarlem die gesloten waren wegens de dreigtweets zijn vrijgegeven door de politie nadat onderzoek was afgerond. Het gaat om de V&D’s in het centrum van de stad en in winkelcentrum Schalkwijk aan de Rivièradreef en om La Place Dreefzicht aan de Fonteinlaan. 

Het warenhuis in het centrum opent om 18.00 uur weer de deuren, die in Schalkwijk was kort na 16.00 uur al weer opengegaan. La Place ging ook om circa 16.00 uur weer open.

Een woordvoerster van Vroom & Dreesmann zei dat men bij het concern erg geschrokken is van de ontwikkelingen. ''Het bedrijf neemt de dreiging zeer serieus, vooral ook in het belang van de medewerkers." Zij wilde niet zeggen of ook andere filialen dan de Haarlemse zijn bedreigd en of al het personeel uit de betrokken vestigingen is geëvacueerd.

Leidschenveen

Ook een Albert Heijn in Leidschenveen is op Twitter bedreigd. Een nog onbekend persoon dreigde een "bloedbad" aan te richten voor 17:00 uur.  De politie meldde rond 17.10 uur dat de dreiging "vals alarm" was. Dat meldt Omroep West. De politie onderzoekt nog wel wie de plaatser van de dreigtweets is.