Een 39-jarige man uit Hoogerheide zit vast omdat hij onder meer een explosief mengsel en drugs in huis had. 

De man, die vorige week donderdag is aangehouden, mag nog twee weken worden vastgehouden, zo meldde de Koninklijke Marechaussee woensdag.

De marechaussee kwam de man op het spoor doordat hij vorige week dinsdag een verdachte koker aan het hek van vliegbasis Woensdrecht had gehangen. Toen een explosievenverkenner van de marechaussee de koker wilde onderzoeken, trok de man deze van het hek en maakte hij zich uit de voeten.

Omdat de marechaussees aan de andere kant van het hek stonden, konden zij niet meteen achter hem aan rennen. Na een buurtonderzoek werd duidelijk dat het om de man uit Hoogerheide ging. Of er explosieven in de koker zaten, is niet duidelijk; de verdachte zou de koker hebben vernietigd.

Onderzoek

In het huis van de man is die donderdag onderzoek gedaan. Daar zijn chemische stoffen, amfetaminen, hennep, MDMA en zwaar illegaal vuurwerk gevonden. Toen de chemische substanties werden gevonden, is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld. Er bleek een ''instabiel explosief mengsel'' bij te zitten.

Over de beweegredenen van de verdachte is nog niets bekendgemaakt.