Een 103-jarige Nederlander mag nog altijd auto rijden. Uit cijfers van de Rijksdienst voor het Wegverkeer uit mei van dit jaar blijkt dat 22 mensen van boven de 100 nog altijd fit genoeg zijn om achter het stuur te kruipen.

In totaal telt Nederland bijna 1.060.000 mensen van boven de 70 die nog door de medische keuring voor het rijbewijs komen.

Automobilisten boven de 70 (en vanaf volgend jaar boven de 75) moeten zich elke vijf jaar door een arts laten testen om het rijbewijs te kunnen verlengen.

Maandag bleek dat de oudste Britse die nog mag rijden een 107-jarige vrouw is. Groot-Brittannië telt 191 van dergelijke krasse knarren, onder wie een 106-jarige man, blijkt uit cijfers die de Britse evenknie van de ANWB, de RAC Foundation, maandag publiceerde.

In het land moeten mensen elke drie jaar een verklaring afleggen dat ze nog in staat zijn om te rijden, maar het is niet nodig om opnieuw rijexamen te doen of een medische verklaring te overleggen.

''Alle automobilisten moeten zich geregeld afvragen of ze nog fit genoeg zijn'', stelt de RAC. In totaal telde de organisatie ruim vier miljoen mensen die ouder zijn dan 70 die nog mogen rijden.