Op verzoek van de Italiaanse justitie heeft de politie vrijdag in Nieuwegein een voortvluchtig lid van de maffia aangehouden. 

Justitie laat weten dat het gaat om de 39-jarige Francesco N.. Hij wordt in Italië gezocht voor moord, het bezit van vuurwapens en lidmaatschap van de maffia.

In Italië is de man door een rechtbank veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens moord. Justitie in Italië had aanwijzingen dat de sinds 2007 gezochte man in Nederland zou verblijven.

De internationaal gezochte verdachte behoort tot de 'Ndrangheta, een gewelddadige maffiaorganisatie in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. Hij hield zich vermoedelijk al langere tijd schuil in Nederland. Hij verbleef in Nieuwegein in een galerijflat.

Tegelijkertijd zijn vier andere verdachten aangehouden. Het gaat om een Italiaan, een Marokkaan en twee Nederlanders. Daarbij is beslag gelegd op een rolkoffer met cocaïne. Ook is in de flat cocaïne aangetroffen. In totaal gaat het om vermoedelijk veertig kilo.

Het doorzoeken van het huis in Nieuwegein duurde tot vrijdagavond laat. In een auto van de verdachten is 18.000 euro gevonden. Daarop is beslag gelegd.