De politie heeft donderdagochtend in Vught een 20-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de Veghelse kickbokser Volkan Düzgün. 

De politie heeft dat bekendgemaakt.

De verdachte werd thuis aangehouden. De politie heeft de deur van het het huis aan de Kempkeshoeve in Vught uit het slot geblazen. Buurtbewoners hoorden donderdagochtend rond 05.00 uur een knal. Ze zeggen dat de jongeman in het huis woont samen met zijn moeder en zus. De politie zou ook spullen hebben meegenomen.

Düzgün (26 jaar) werd op zaterdag 13 juli in zijn auto op de oprit bij zijn huis in Veghel doodgeschoten.

Zijtaart

De kickbokser was vorig jaar nog betrokken bij de vechtpartij op het kickboksgala in Zijtaart, die uitmondde in een fatale schietpartij. Düzgün werd destijds aangehouden en beschuldigd van openlijk geweld. Hij zat een maand vast maar werd niet vervolgd. Het geweld was het resultaat van een sluimerend conflict tussen twee families in Veghel.

De schutter op het kickboksgala werd veroordeeld tot 16 jaar cel. De nabestaanden van het slachtoffer hebben altijd het vermoeden gehouden dat hij handelde in opdracht van Volkan Düzgün.

De politie onderzoekt een verband maar gaat vooralsnog uit van twee losse incidenten, aldus een woordvoerder.