Er zijn zondag definitief geen uitsupporters bij de competitiewedstrijd PSV tegen Ajax. 

De Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel wilde Ajaxfans alleen per treincombi naar de stad laten komen. Door werkzaamheden aan de spoortunnel bij Best bleek dat echter niet mogelijk.

Ajax en twee supportersverenigingen stapten daarom naar de rechter, omdat Van Gijzel vanwege de veiligheidsrisico’s geen toestemming gaf voor een busreis.

De rechter geeft de Eindhovense politie en de burgemeester gelijk dat de busreis geen reëel alternatief is omdat er dan onvoldoende garanties zijn voor de openbare orde. ''De Ajax-supporters kunnen er niks aan doen en dat is hartstikke zuur, maar u zult het moeten accepteren'', sloot de rechter zijn uitspraak af.

Van der Laan

Een aanbod van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam om met extra politie-inzet een busreis van Ajacieden naar Eindhoven in goede banen te leiden, kon de impasse ook niet doorbreken. Van der Laan zegt het jammer te vinden dat "andere partijen zich blijkbaar geen mede-eigenaar voelen van dit probleem".

Ajax betreurt de uitspraak omdat de club het belangrijk vindt dat fans aanwezig kunnen zijn bij uitduels. "Dit geldt voor ieder duel en dus ook voor deze belangrijke wedstrijd." De Amsterdamse club vindt het erg jammer dat er geen oplossing is gevonden om dit probleem op te lossen.

Belang

De gemeente Eindhoven is tevreden over de uitspraak, maar noemt het jammer dat de consequentie is dat er geen Ajax-fans bij de wedstrijd mogen zijn.

Volgens een woordvoerder is het in het belang van de supporters van Ajax zelf dat ze niet op eigen gelegenheid naar Eindhoven komen om toch te proberen in het stadion te komen.