De Curaçaose hoofdcommissaris Marlon Wernet is op non-actief gesteld. Dat heeft de Curaçaose minister van Justitie Nelson Navarro maandag verklaard.

Wernet zit verplicht thuis terwijl Navarro onderzoek laat doen naar de omstandigheden waaronder Luigi F., beter bekend onder zijn bijnaam Pretu, in de nacht van vrijdag op zaterdag in een politiecel op het eiland zelfmoord kon plegen.

Pretu werd verdacht van de moord op de vermeende moordenaar van politicus Helmin Wiels.

Wiels werd op 5 mei om het leven gebracht. Leden van zijn partij Pueblo Soberano hebben maandagochtend gedemonstreerd tegen Navarro. Ze vinden dat het onderzoek naar de moord op Wiels niet de aandacht krijgt die het volgens hen verdient.

Navarro heeft zaterdag zijn ontslag aangeboden, maar het parlement heeft maandag het vertrouwen in hem niet opgezegd. Wel is een motie aangenomen om de minister op te roepen snel in een persconferentie duidelijkheid te geven over het onderzoek naar de moord op politicus Helmin Wiels.

Ook wil het parlement dat er onafhankelijk onderzoek wordt gedaan naar de zelfmoord van Luigi F., alias Pretu, in de nacht van vrijdag op zaterdag.