In een bungalowpark in het Drentse Schoonloo zijn maandag een man en drie kinderen dood gevonden. Dat laat de politie weten. 

De man is de vader van de drie jongens (10, 10, 2), zegt de politie tegen NU.nl. De twee jongens van 10 jaar oud komen uit Groningen, van de 2-jarige jongen is niet duidelijk waar hij woont.

De vier werden gevonden nadat een melding was binnengekomen dat er een zelfmoord zou worden gepleegd.

De vader en drie zoons waren niet bekend bij Bureau Jeugdzorg Groningen. Dat liet de organisatie desgevraagd weten.

Twee van de drie kinderen waren leerlingen op de openbare Jenaplanschool De Petteflet in Groningen. Een medewerker van de school meldt aan NU.nl dat de leerkrachten vanochtend zijn geïnformeerd. 

''Dit drama was voor ons een complete verrassing", zei schooldirecteur Fokko Hindriks.

De vader van de jongens stuurde via een online-informatiesysteem een afscheidsbrief naar de ouders van alle leerlingen. Hij kon dat doen omdat hij het systeem zelf had ontwikkeld. Alle ouders van leerlingen van de school kregen die boodschap om half acht.

Opvang

De opvang van de leerlingen en ouders heeft de grootste prioriteit de komende dagen, meldt de woordvoerder verder. Maandagavond vindt er een bijeenkomst plaats op de school. Hierbij mag de pers niet aanwezig zijn.

De school gaat kijken op welke manier de tweeling kan worden herdacht. Daarbij wordt in elk geval gedacht aan de inrichting van een herdenkingshoek.

Bekijk de verklaring van de politie:

Afscheidsbrief

De man heeft een afscheidsbrief geschreven, waarin hij een slepende scheidingskwestie als reden voor zijn daad noemt.

De politie bevestigt tegenover NU.nl dat er de brief is gevonden. "Die nemen we mee in het onderzoek", meldt een woordvoerder. Over de inhoud van de brief doet de politie nog geen uitspraken. Wel meldt de politie dat de brief op internet gepubliceerd werd.

"Naar aanleiding daarvan zijn onze mensen naar het vakantiehuis gereden."