Honderden mensen doen zondagmiddag mee met de tweede editie van de Amsterdam City Swim.

In totaal springen zo'n tweeduizend mensen de gracht in om geld in te zamelen voor de stichting ALS. Ze leggen allemaal een parcours af van 2013 meter door de Amsterdamse wateren.

Vorig jaar werd de zwemtocht voor het eerst gehouden. Toen zwommen er elfhonderd mensen mee, onder wie toenmalig prinses Máxima. In totaal werd toen een bedrag van 740.000 euro opgehaald.

De teller voor dit jaar stond zondagochtend al op anderhalf miljoen euro. Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar de neurologische ziekte amyotrofe laterale sclerose (ALS).

BN'ers

De zwemmers starten vanaf het middaguur bij het Marine Etablissement bij het Scheepvaartmuseum en eindigen in de Keizersgracht. Onder de deelnemers bevinden zich dit jaar weer diverse BN'ers. Onder anderen Pieter van den Hoogenband, Michael Boogerd, Peter Heerschop en Erben Wennemars doen mee.

Het weer zit zondag met de vele regenbuien niet erg mee. De organisatie adviseert deelnemers daarom met een wetsuit van start te gaan. De temperatuur van het water ligt naar schatting rond de 20 graden.