Het hoger beroep van het Openbaar Ministerie (OM) tegen de straf voor de belangrijkste verdachten van de geruchtmakende mishandeling in januari in Eindhoven wordt op 27 november met voorrang behandeld.

Het gerechtshof in Den Bosch heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Het OM ging in beroep omdat de rechter veel lagere straffen oplegde dan geëist, onder meer omdat de privacy van de verdachten is geschonden doordat beelden van de schoppartij op tv waren te zien.

Het OM heeft aangekondigd dat het in hoger beroep beter wil motiveren waarom besloten is om de volledige mishandeling en in totaal 8 betrokken jongeren en het slachtoffer herkenbaar in beeld te brengen.

Een woordvoerster laat desgevraagd weten dat om snelle behandeling is gevraagd vanwege de maatschappelijke onrust over de zaak.

Jeugddetentie

De Belgische hoofdverdachte Brent L. (nu 18 jaar) kreeg voor poging tot doodslag 10 maanden jeugddetentie, waarvan 4 voorwaardelijk. Er was 1,5 jaar jeugddetentie plus een half jaar voorwaardelijk geëist.

om K. (17) kreeg 6 maanden jeugddetentie, waarvan de helft voorwaardelijk. Tegen hem was 12 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk geëist.